Po wyliczeniu ze wzoru wyszlo mi 3350kcal odjolem od tego 250kcal ustawiajac diete do 3100 kcal podbilem bialko do ponad 1.7g, tluszcze po obnizce stanowia okolo 30% calego zapotrzebowania a reszta to wegle po obnizce niecale 1.9g teraz lepiej to wyglada? Swoich pomiarow nie wpisze poniewaz nie mam miarki. Jestem duzy i mam brzuch. Diety niestety [...]
Ze względu na wstępne mentalne przygotowanie do zmiany cyklu wrzucę mój plan który rodzi się w głowie z prośbą o wsparcie/rady/korekty. Trening: Z tego co wyczytałem trening na masę nie musi się różnić bardzo od tego redukcyjnego pod względem ćwiczeń dlatego zastanawiam się nad kontynuacją. A: Przysiad ze sztangą, wiosła, sztanga na płaskiej, OHP, [...]
Ze względu na wstępne mentalne przygotowanie do zmiany cyklu wrzucę mój plan który rodzi się w głowie z prośbą o wsparcie/rady/korekty. Trening: Z tego co wyczytałem trening na masę nie musi się różnić bardzo od tego redukcyjnego pod względem ćwiczeń dlatego zastanawiam się nad kontynuacją. A: Przysiad ze sztangą, wiosła, sztanga na płaskiej, OHP, [...]
Cześć! Na zdjęciach widać, że już jest dobry poziom tkanki tłuszczowej aby rozpocząć budowanie masy mięśniowej. Zachęcałbym Cię do tego aby przez najbliższe 2 tygodnie być na tzw. zerze kalorycznym i później spokojnie dokładać 200-400kcal co 7-10 dni.
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] podzielić makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] masa to dodajesz ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanówo
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] masa to dodajesz ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów
Zacznij od jedzenia 3000+ kcal Staraj się białko trzymać na poziomie minimum 140 g, Węglowodany i tłuszcze mogą czasami się rozjeżdżać ale spróbuj węgle 400+ a tłuszcze 100+, Nie lepiej jak masz pić już ten gainer wypić jego 2-3 miarki na raz a nie tak dzielić.
Cześć! Na samym początku należy obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne, wzór znajdziesz tutaj: http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników:
[...] mało powtórzeń z dużym ciężarem. Widzisz, kilka lat zdobywam wiedzę, ale nie pod siebie. Od teraz będę wykonywać treningi wedlug Twoich wytycznych No i ostatnie wyjaśnienie: białko. Przez ostatni rok musiałam całkiem zrezygnować z nabiału i soji, a mięso ograniczyć, z powodu skazy bialkowej u dziecka, które karmię. Od miesiąca córce minęły [...]
[...] masa to dodajesz ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Jeżeli chcesz uzyskać pomóc z naszej strony, to zacznij od dokładnego wypełnienia formularza ankiety działu. Najlepiej razem ze zdjęciami sylwetki: https://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBI%C4%86_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIA%C5%81U.-t922822.html Zapotrzebowanie kaloryczne najlepiej jest obliczać z dokładnego wzoru, a nie kalkulatorem jak to zrobiłeś. [...]
[...] na pewno więcej kcal, myślę że nie będę sobie tym zawracał głowy gdyż to tylko 1 wpadka a takto cały czas trzymam zdrową dietę. Koniu spożywam wieczorem kolację zbilansowaną(białko, tłuszcze i węgle). Co do aminokwasów narazie ich nie kupię gdyż mam dużo innych finansów na ten miesiąc, jeżeli mi wystarczy to możliwe, że je zakupię. Posiadam [...]
Cześć! W momencie gdy chcesz schudnąć na pierwszy plan wychodzi odżywianie, ponieważ gdy nie unormujesz swojego jedzenia jest wysokie prawdopodobieństwo, że nie schudniesz. Aby unormować swoje żywnie rozpocząłbym od wyliczenia ile kalorii potrzebujesz (1500 kcal może być zdecydowanie zbyt małą ilością). Do wyliczenia ilości kalorii polecam [...]
[...] WYMIARY: -biceps:34 , napięty, zgięte przedramię -klatka:97 -udo:59,5 -talia:83,5 5. STAŻ NA SIŁOWNI:systematycznie od Dwóch miesięcy . A ogólnie rok 6. DIETA: 3200 kcal -białko: 200 -węglowodany:400 -tłuszcz:80 7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE:brak 8. TRENING: 9. CEL CYKLU: 10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: 11. [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
To czy warto odejmować kcal, uzależnione jest od efektów treningowych. One z kolei wynikają ze zmian obwodów ciała. Mierzyć je warto co 1-2 tygodnie rano na czczo i zapisywać. Jeżeli w pasie spada, to kalorii nie zmieniamy. Obserwujemy nasz organizm i wyciągamy odpowiednie wnioski. Druga sprawa to , jak sam zauważyłeś nie trzeba odrazu redukować [...]